Humans of Construction

Door CBBH CCBC
9 februari 2017
Humans of Construction
Confederatie Bouw
De Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad nodigt u uit om kennis te maken met het gezicht en het verhaal van wie misschien de weg voor uw deur, de school in de buurt of uw huis bouwt. Elke week verschijnt een nieuw portret. Ontdek ze snel!

We hebben het vaak over gebouwen, hun architectonische hoogstandjes of technische prestaties, maar veel te zelden over de mannen en vrouwen die deze sector doen leven. Wij wensen u kennis te laten maken met de gezichten en de verhalen van deze gepassioneerde werkers die aan onze toekomst bouwen. Alleen al in Brussel zijn ze met meer dan 25.000 om aan de stad van morgen te bouwen: woningen, scholen, wegen, ziekenhuizen, stations en zo meer. Wij komen ze voortdurend tegen maar nemen wij de tijd om ze te bekijken? Wie zijn die mannen en vrouwen die aan onze leefomgeving bouwen? Wat is hun verhaal? Waarom werken zij vandaag op deze werf? Houden zij van hun vak? Wat hebben ze ons te vertellen? De Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad nodigt u uit om ze te ontmoeten via een zestigtal portretten gemaakt tussen augustus 2016 en juni 2017.

De Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad lanceert de blog Humans of Construction geïnspireerd op het fotoproject van Brandon Stanton: Humans of New York. Elke week zal er een fotoportret verschijnen van iemand die in de bouw werkt samen met zijn of haar verhaal en wat hem of haar boeit in zijn/haar vak. Wij wensen dit project af te sluiten met een grote reizende tentoonstelling tijdens de zomer van 2017. Bedrijven zullen ook het voorstel krijgen om deze gezichten uit te hangen op de steigers van de Brusselse werven.

Fotografie: Lara Pérez Duenas

Interview: Florence Lamolle en Charline Boyer