Soort info

20 parmi 161 résultats

19 oktober 2017
Artikel
+
Imprimeries : mesures de prévention pour protéger le sol

Drukkerijen

Leefmilieu Brussel
Drukken is een reproductiemethode waarbij inkt wordt aangebracht op een te bedrukken materiaal: papier, stof, metaal, synthetisch materiaal... Er bestaan verschillende types machines en verschillende drukvormen. De producten die bij het drukken worden gebruikt vormen een gevaar voor de bodem en het grondwater omdat ze zeer vaak giftige stoffen bevatten.
25 april 2017
Artikel
+
Guide Bâtiment Durable: Éolienne en milieu urbain

Gids Duurzame Gebouwen: Windturbine in een stedelijke omgeving

Leefmilieu Brussel
Windturbines in een stedelijke omgeving zijn kleine windturbines met een beperkt vermogen op basis van diverse technologieën. Ze kunnen worden geïntegreerd in gebouwen of op de grond worden geplaatst. Er zijn nog maar weinig stedelijke windturbines geplaatst, maar de technologie is sterk in opkomst. Deze fiche heeft uitsluitend betrekking op mini- en microwindturbines voor thuisgebruik.
15 december 2016
Artikel
+
Guide Bâtiment Durable: Système DRV

Gids Duurzame Gebouwen: Systeem met variabel koelmiddeldebiet

Leefmilieu Brussel
Het systeem met variabel koelmiddeldebiet, ook VRV- ('Variable Refrige- rant Volume', variabel koelmiddelvolume) of VRF-systeem ('Variable Ref- rigerant Fluide', variabele koelvloeistof) genoemd, is een systeem met - directe activering waarmee een gebouw verwarmd en/of gekoeld kan worden door een koelmiddel door koperen buizen te laten circuleren tussen een buitenunit en meerdere binnenunits.

Pagina's