Evenements

20 van 22 resultaten
17 april 2018
Evenement
+
Annual Event de la Plateforme des Acteurs pour le Réemploi des matériaux de Construction à Bruxelles

Annual Event van het Platform van de Actoren voor het Hergebruik van Bouwmaterialen in Brussel

Bruxelles Environnement
Een jaar na de lancering van het Platform van de Actoren voor het Hergebruik van Bouwmaterialen in Brussel hebben wij het genoegen u uit te nodigen op 17 april 2018 's ochtends, van 9 tot 14 u, bij de Confederatie Bouw (Lombardstraat 34-42, 1000 Brussel) voor het Annual Event van het Platform Hergebruik.
18 april 2018
Evenement
+
be exemplary: Session d’information 2018

be exemplary: Infosessie 2018

Bruxelles Environnement
De kandidaten voor een subsidie dienen hun kandiatuur in voor de zomervakantie. Het bevat een technische nota die de houding van het project met betrekking tot de 4 uitdagingen verklaart. Na een grondige analyse komt de jury, bestaande uit partners en experts, in het najaar bijeen om de laureaten van 2018 aan te wijzen. De laureaten worden geselecteerd in december 2018.
27 april 2018
Evenement
+
Préfabrication

Prefabricatie

Leefmilieu Brussel
De Brusselse bouwsector moet antwoordenvinden op de mobiliteitsproblemen en de geluidshindertijdens de uitvoering van bouwwerken.De prefabricatie van elementen ofvolledige modules kan een aantrekkelijkeoplossing zijn omdat ze de uitvoering op debouwplaats versnelt. Maar gaat het hierbijwerkelijk om een duurzamere oplossing?
19 juni 2018
Evenement
+
Programme de soutien EPD

EPD Support Programma

Bruxelles Environnement
Parce que les EPD (déclarations environnementales de produit) deviennent un must pour les producteurs de matériaux de construction, le PMC a développé en collaboration avec le VITO et l’Université de Liège un programme de soutien pour tous les producteurs, membres et non-membres.
26 april 2018
Evenement
+
TOUR BUS – L’économie circulaire et la construction – Business models créatifs et innovants

TOUR BUS – L’économie circulaire et la construction – Business models créatifs et innovants

Bruxelles Environnement
Dans le cadre du projet interreg REC², le Cluster Ecoconstruction organise une série de visites d’entreprises inscrites dans la logique de l’économie circulaire. Chaque entreprise présente dans ce tour ayant reçu le prix d’exemplarité bruxellois BeCircular, ce sont donc des projets uniques et innovants qui sont annoncés pour cette journée de visite. Bâtiments démontables, déconstruction, éco-conception et réemploi sont autant de concepts qui seront abordés de manière pratique et pragmatique.

Pagina's