Condenserende verwarmingsketel, heteluchtblazer en luchtverhitter

Door BE LB
21 december 2016
Condenserende verwarmingsketel, heteluchtblazer en luchtverhitter
Leefmilieu Brussel
Door uw oude ketel te vervangen door een nieuwe installatie van energieklasse A spaart u gegarandeerd heel wat uit. Ook de eerste 10 meter van de verbuizing van uw installatie kunt u inbrengen. Twee zeer belangrijke handelingen bepalen niet enkel de effectieve installatie, maar vooral de veiligheid en het optimale rendement van uw nieuwe installatie : 
 • De EPB-opleveringsattest van het verwarmingssysteem die verplicht is voor verwarmingsketels van meer dan 20kW. Als het vermogen van uw installatie lager is dan 100kW, wat het geval is voor de meeste individuele verwarmingsketels, wordt u verzocht contact op te nemen met een erkend verwarmingsinstallateur.

Voor een verwarmingsketel van meer dan 100 kW zal een EPB-verwarmingsadviseur de oplevering uitvoeren.  

Leefmilieu Brussel stelde de gids "Efficiënt verwarmen" (.pdf) op waarin u te weten komt wat u moet doen om aan de EPB-reglementering voor verwarming te voldoen

 • Het CERGA certificaat is nodig om de veiligheid van de gasinstallatie te waarborgen. Indien de geregistreerde installateur geen CERGA-kwaliteitslabel heeft dat is toegekend door de KVGB, moet na de installatie een beroep worden gedaan op een erkende controleorganisme.

    

   Te respecteren  :

   • Verwarmingsketels met een nominaal vermogen dat lager of gelijk is aan 70 kW:  de verwarmingsketel moet beschikken over de CE-markering en behoren tot de energieklasseinfo-icon A,
   • Verwarmingsketels met een nominaal vermogen van meer dan 70 kW : zij moeten beschikken over de CE-markering en het HR-TOP-label. 
   • Aangaande heteluchtblazers en luchtverhitters : het apparaat moet beschikken over de CE-markering en het HR-TOP-label

    

   Welke bedragen ? 

   A : 500 €  tot 40 kW

   B : 600 €  tot 40 kW

   C : 700 € tot 40 kW

   Bonus extra kW : 5 €/ kW