BAMB: Circulaire economie in de bouwsector

Door BE BE _ LB
09 november 2016
BAMB: Economie Circulaire dans l’environnement bâti
Leefmilieu Brussel
Het door de EU gefinancierde BAMB-project bracht 16 Europese actoren samen rond één opdracht : een systemische verandering in de bouwsector mogelijk maken door te zorgen voor circulaire oplossingen.

Vandaag worden bouwmaterialen die niet meer nuttig zijn afval. Om de afbraak van de ecosystemen te voorkomen waardoor de milieukosten stijgen en de risico’s op schaarste van de middelen toenemen, moet de bouwsector evolueren naar een circulaire economie – BAMB biedt daarvoor een aantal tools aan. Vandaag worden enkel de waardevolle materialen hergebruikt. BAMB biedt manieren aan om de waarde van alle bouwmaterialen te verhogen. Door flexibele en dynamische gebouwen te ontwerpen, kunnen ze worden geïntegreerd in een circulaire economie waarin de materialen hun waarde behouden. Zo evolueren gebouwen van toekomstig afval naar materiaalbanken en wordt het gebruik van de middelen teruggebracht tot een niveau dat onze planeet aankan. 
Tijdens de eerste ontmoeting van het netwerk van BAMB-actoren krijgt u een inleiding op de agenda van het project en krijgt u de kans lid te worden van het netwerk.