Agenda

20 van 30 resultaten
27 oktober 2017
Evenement
+
Conception acoustique des lieux diffusant de la musique : Comment assurer une bonne intégration de la salle dans son environnement ?

Het akoestische ontwerp van locaties met muziek : Hoe zulke zalen goed in hun omgeving integreren ?

BE/LB
Tijdens dit seminarie zal een antwoord worden gegeven op deze vragen en zullen de aandachtspunten, aan de hand van voorbeelden, worden toegelicht voor dit type van projecten. U zal ook meer vernemen hoe u fouten bij het ontwerp kan vermijden om de leefbaarheid van die locaties te waarborgen. Ook zal de link worden gelegd met de reglementering over « versterkt geluid » die vanaf 21 februari 2018 in werking zal treden.
9 november 2017 tot 16 november 2017
Evenement
+
Pompe à chaleur : conception

Warmtepomp : ontwerp

Leefmilieu Brussel
Deze opleidingsmodule heeft tot doel de deelnemers de middelen aan te reiken om de geschiktheid van de keuze van een warmteproductiesysteem (en eventueel ook koudeproductie) met een warmtepomp (WP) in de Brusselse context te beoordelen en dit met betrekking tot de bijzonderheden van hun project (eengezinswoning, meergezinswoning of tertiair gebouw).
11 november 2017 tot 19 november 2017
Evenement
+
Portes Ouvertes Ecobatisseurs

Ecobouwers Opendeur

Portail Construction Durable / Portaal Duurzame Bouwen
Sinds 2013 organiseren Bond Beter Leefmilieu en écoconso met de steun van Leefmilieu Brussel elk jaar het evenement Ecobouwers Opendeur. Tijdens deze opendeurdagen kom je alles te weten over bouwen met aandacht voor energiezuinigheid en duurzame materialen. De focus ligt op de bouwheer: waarom kiezen voor energiezuinig of duurzaam bouwen? Hoe begin je er aan? Waar moet je op letten?
5 december 2017 tot 12 december 2017
Evenement
+
Polluants intérieurs : comment les limiter ?

Polluenten in het gebouw : hoe ze te verminderen ?

Leefmilieu Brussel
Via deze opleiding leert u de belangrijkste pollutiebronnen en types polluenten in gebouwen en de schadelijkheid ervan kennen en identificeren. Vocht, vluchtige organische stoffen, lijm en verf, houtbehandelingsproducten en biocontaminanten zijn slechts enkele van de elementen die aan bod komen. In de opeenvolgende uiteenzettingen worden de nodige tools aangereikt voor een deskundige keuze van afwerkingsmaterialen en bouw- en ventilatietechnieken om een gezonde binnenlucht te verkrijgen.
17 oktober 2017
Evenement
+
Soirée info "Nouvelle réglementation sur les marchés publics" - session 2

Soirée info "Nouvelle réglementation sur les marchés publics" - session 2

Confederatie Bouw
Dans le cadre de la nouvelle réglementation relative aux marchés publics, qui est entrée en vigueur le 30 juin dernier, la lutte contre le dumping social occupe une place importante. Mais les nouveautés ne s’arrêtent pas là ! La Confédération Construction Bruxelles Vlaams-Brabant tiendra deux séances complémentaires sur le sujet, les 2 et 7 octobre prochains. Inscription gratuite pour les affiliés.

Pagina's